Pasta met kievitsbonen

0
264
Ik heb deze pastasaus met kievitsbonen gegeten met macaroni. Je kan natuurlijk ook een andere soort pasta nemen. (Foto Erik van Huizen)
Ik heb deze pastasaus met kievitsbonen gegeten met macaroni. Je kan natuurlijk ook een andere soort pasta nemen. (Foto Erik van Huizen)

In de moestuin zijn rond deze tijd de kievitsbonen goed. Ik heb ze dit keer verwerkt in een pastasaus. Goed voor de eiwitten. Lekker met volkoren macaroni.

Wat je voor deze pasta met kievitsbonen nodig hebt

  • 400 gram volkoren macaroni
  • 600 gram kerstomaatjes, of andere tomaten
  • 250 gram prei
  • 250 gram kievitsbonen, of andere witte bonen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 gram basilicum
  • rasp van een halve citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zeezout
  • vers gemalen zwarte peper

Hoe je deze pasta met kievitsbonen maakt

  1. Snij de ui fijn en rasp de knoflook. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook meteen snufje zeezout.
  2. Snij de kerstomaatjes door de helft en voeg toe.
  3. Maak verder op smaak met de basilicum, citroenrasp en wat zwarte peper en laat alles 20 minuten zachtjes ‘pruttelen’.
  4. Dop de kievitsbonen en kook in ongeveer 20 minuten gaar.
  5. Maak van het tomatenmengsel met de staafmixer een pastasaus.
  6. Was de prei, snij in ringen en bak met wat olijfolie in een andere pan een paar minuten met wat zeezout.
  7. Voeg de prei en de kievitsbonen toe aan de pastasaus en laat nog tien minuten ‘meepruttelen’.
  8. Breng de saus eventueel verder op smaak met wat zeezout en zwarte peper.
  9. Kook de pasta gaar en serveer de pasta met de saus.

Tip Lekker met vegan Parmezaanse kaas

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here