Noedelsoep met kruiden en miso

Met vijf kruiden

0
144
Door de Chinese kool aan het einde pas toe te voegen, blijft deze nog lekker ‘knapperig’. (Foto Erik van Huizen)
Door de Chinese kool aan het einde pas toe te voegen, blijft deze nog lekker ‘knapperig’. (Foto Erik van Huizen)

Deze noedelsoep met kruiden en miso heb ik gemaakt voor deelnemers van de cursus ‘De Natuurlijke & Eetbare Tuin’ van Hubertinahof.

Voor deze kruidensoep heb je nodig

  • 5 takjes tijm
  • 5 takjes bonenkruid
  • 1 tak rozemarijn
  • 2 takjes venkel
  • 2 blaadjes lavas (maggikruid)
  • 2 liter water
  • 3 wortels
  • 3 stengels bleekselderij
  • 200 gram knolselderij
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 300 gram Chinese kool
  • 1 theelepel tamari
  • 1 eetlepel mugi (gerst)miso
  • 150 gram Chinese noedels van bruine rijst
  • zeezout
  • versgemalen peper

Hoe je deze kruidensoep maakt

  1. Was de tijm, bonenkruid, rozemarijn, venkel en lavas en laat dit zo’n 1,5 uur in het water rustig koken.
  2. Snij de wortels en de knolselderij in blokjes.
  3. Fruit de stukjes wortel en knolselderij met wat zeezout vijf minuten in de zonnebloemolie.
  4. Roer de tamari door het mengsel en zet het vuur uit.
  5. Snij de Chinese kool in reepjes.
  6. Zeef de kruidenbouillon en giet bij het wortelmengsel.
  7. Voeg de Chinese noedels toe en laat vijf minuten meekoken.
  8. Los de miso op in wat koud water.
  9. Zet het vuur uit en roer de miso en de Chinese kool door de noedelsoep. Serveer direct.

Tip Met wat brood erbij is dit maar zo een hele maaltijd

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here