Naakte nasi

2
3429
Naakte haver (Foto www.ikeetgezond.nl)
Naakte haver (Avena nuda) dankt zijn naam aan het feit dat de haverkorrel los in het kaf zit. Daardoor valt het kaf vanzelf bij de oogst van het koren. (Foto Erik van Huizen)

Naakte nasi is mijn variant op nasi, maar nu niet met rijst, maar met naakte haver. Er zit een lekkere bite aan en met de nodige groente is dit echt een heel erg lekker gerecht. Naakte haver is te krijgen in de biologische winkels.

Wat je nodig hebt

  • 200 gram naakte haver
  • 4 grote uien
  • 2 wortels
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • stukje gember
  • scheutje zonnebloemolie
  • shoyusaus
  • snufje zeezout en een beetje vers gemalen peper

Hoe je deze naakte nasi maakt

  1. Kook de naakte haver volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Snijd de uien, de wortel, de paprika en de peper in kleine stukjes. Pers de knoflook uit en rasp de gember.
  3. Bak de uien in de zonnebloemolie in een wok lichtbruin.
  4. Voeg de stukjes wortel, paprika, peper en knoflook toe en bak een aantal minuten mee.
  5. Doe de gember er met het zout en de peper bij en bak even mee.
  6. Voeg een scheutje shoyusaus toe en laat alles nog tien minuten op een laag vuur pruttelen.
  7. Voeg als laatste de gekookte naakte haver toe en roer alles goed door elkaar.

2 REACTIES

  1. Nasi van naakte haver, bijzonder lekker! Mooi, simpel en vooral ook een heerlijk gerecht.
    Ik heb gewone sojasaus van Kikkoman gebruikt ipv shoyusaus.

  2. Annemarie, bedankt voor je leuke berichtje. En ja, de sojasaus van Kikkoman is ook erg lekker en op een natuurlijke manier gemaakt. Ik gebruik deze sojasaus zelf ook regelmatig. Groetjes, Erik

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here