
Mayumi Nishimura was de macrobiotische chef van Madonna. Ze reisde jaren met de popster mee en maakte tussen de optredens door de lekkerste macrobiotische gerechten. Ook was ze jarenlang de huiskok van de familie. Mayumi wordt omschreven als een van de beste bewaarde geheimen van Japan. In haar Engelstalige boek ‘Mayumi’s Kitchen Macrobiotic Cooking For Body And Soul’ deelt ze veel van de recepten. Madonna schreef het voorwoord.
Voor deze lasagne heb je nodig:
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 kleine broccoli
- 1 courgette
- 130 gram spinazie
- 0,5 liter tomatensaus
- 150 gram fijngehakte seitan
- 400 gram tofu
- lasagnebladen
- vegan Parmezaanse kaas, Mayumi gebruikt overigens rijstkaas
- basilicum
- snufje zeezout
- zwarte peper naar smaak
Hoe je deze lasagne maakt:
- Verwarm de oven voor op 190 graden en kook de lasagnebladen gaar.
- Maak van de tofu met een blender een saus.
- Maak de tomatensaus en verwarm de oven voor op 190 graden.
Snij de broccoli in hapklare roosjes, de courgette in lucifers en was de spinazie en snij grof. Sauteer de groente één voor één voor een paar minuten in de olijfolie. Maak op smaak met zout en peper.
- Bedek de bodem van de ovenschaal met een dun laagje tomatensaus en bedek dit met lasagnebladen. Doe daar bovenop een derde van de resterende tomatensaus en de helft van de groentevulling.
- Verdeel de helft van de gehakte seitan over de vulling en daarover de helft van de tofu.
- Maak nog een laag met lasagnebladen, opnieuw een derde van de tomatensaus, de resterende groentevulling, seitan en tofu. Maak de schotel af met de overgebleven tomatensaus en de Parmezaanse kaas.
- Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de lasagne 30 minuten in de oven. Haal de aluminiumfolie van de schaal en zet deze voor 10 tot 15 minuten terug in de oven tot de kaas ‘bruin’ is.
- Laat de lasagne nog 5 tot 10 minuten staan en serveer met de blaadjes basilicum.
Tip Het boek ‘Mayumi’s Kitchen Macrobiotic Cooking For Body And Soul’ is onder meer te koop bij bol.com.
Ziet heel erg lekker uit!