Krachtige erwtensoep uit de snelkookpan

Met gerookte tofu

0
224
Bijzonder aan deze snert is de aardpeer. Deze kan je eventueel ook weglaten. In de supermarkt is deze groente amper te krijgen. (Foto Erik van Huizen)

Het gaat vandaag in het hele land sneeuwen, dus heb ik maar een lekker pan erwtensoep gemaakt. Snert noemden wij het in het mijn jeugd thuis. Behalve de klassieke ingrediënten als wortel, knolselderij en prei heb ik ook nog wat aardpeer toegevoegd. Ik heb deze snert in de snelkookpan gemaakt. Dat is niet alleen sneller, maar in de natuurvoedingskeuken geeft onder druk koken ook meer kracht aan het voedsel. En dat kunnen we in deze wintertijd wel gebruiken.

Voor deze snert heb je nodig:

  • 400 gram wortel
  • 400 gram knolselderij
  • 2 grote preien
  • 300 gram aardpeer
  • 2 liter groentebouillon
  • 1 ui
  • 1 eetlepel sesamolie
  • snufje zeezout
  • verse peper uit de molen
  • shoyu
  • gerookte tofu

Hoe je deze snert maakt:

  1. Was de wortel met een groenteborstel onder de kraan schoon en snij in blokjes.
  2. Schil de knolselderij en snij eveneens in blokjes.
  3. Was de prei en snij in ringen.
  4. Was de aardpeer met een groenteborstel onder de kraan schoon en rasp fijn.
  5. Snipper de ui en fruit met een snufje zeezout in wat sesamolie in een pan.
  6. Voeg de groente toe en roerbak vijf minuten mee.
  7. Doe de groente bij de groentebouillon in de snelkookpan en voeg de peper toe.
  8. Sluit de snelkookpan, laat onder druk komen en kook de snert in 20 tot 30 minuten gaar.
  9. Breng de erwtensoep eventueel verder op smaak met wat shoyu.
  10. Snij de gerookte tofu in blokjes en roer door de snert. Voor diegene die geen afscheid kunnen nemen van de rookworst, kunnen ook vega rookworst nemen.

Tip Met een paar stukken zuurdesembrood heb je met deze snert een volledige maaltijd.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here