Kievitsbonenschotel met palmkool

Met kerstomaatjes

0
168
Het citroensap maakt deze bonenschotel lekker fris. (Foto Erik van Huizen)
Het citroensap maakt deze bonenschotel lekker fris. (Foto Erik van Huizen)

Deze schotel heb ik gemaakt op het moment dat we in onze moestuin de kievitsbonen en de palmkool konden oogsten. En ook de paprika, de rode peper en tomaten zijn van eigen teelt. Maar dit alles is natuurlijk ook gewoon te koop in de winkel.

Wat je nodig hebt voor deze kievitsbonenschotel met palmkool

  • 250 gram kievitsbonen of andere bonen
  • 600 gram palmkool, boerenkool kan ook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 gele paprika
  • 1 rode peper
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 100 gram tomatenpuree
  • 150 gram maïskorrels
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • zeezout of shoyu
  • vers gemalen zwarte peper

Hoe je deze kievitsbonenschotel met palmkool maakt

  1. Kook de bonen gaar. Vers duurt dat ongeveer 20 minuten, gedroogde bonen moeten langer. Uit pot of blik kan je zo gebruiken.
  2. Rits de bladeren van de palmkool. Was de bladeren en snij grof.
  3. Snipper de ui, rasp de knoflook en fruit dit met wat zeezout in een pan met dikke bodem aan in de olijfolie.
  4. Snij de rode peper fijn en de gele paprika in blokjes. Bak samen met de tomatenpuree een paar minuten mee.
  5. Voeg de grof gesneden palmkool toe.
  6. Snij de kerstomaatjes klein en roer samen met de kievitsbonen door het groentemengsel.
  7. Laat dit alles tien minuten ‘pruttelen’ met de deksel op de pan.
  8. Voeg de maïskorrels toe en laat nogmaals tien minuten ‘pruttelen’.
  9. Roer als laatste het citroensap en de sambal door de bonenschotel.
  10. Maak eventueel verder op smaak met wat zeezout, shoyu of de versgemalen peper.

Tip Lekker met bulgur

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here