
Deze hartige taart van snijbiet was zo snel op dat ik er niet eens een foto van kon maken. Deze taart is vooral lekker vanwege de verse kruiden.
Wat je voor deze hartige taart nodig hebt
- 400 gram snijbiet
- 1 flinke courgette
- 2 rode uien
- 8 blaadjes bloedzuring
- 3 teentjes knoflook
- flinke hand bieslook
- 8 takjes tijm
- 3 takjes venkel
- 6 blaadjes lavas (maggikruid)
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 eetlepel shoyu
- 6 plakjes vegan bladerdeeg
- plantaardige boter
- vegan egg voor 3 eieren
- zeezout
- versgemalen zwarte peper
Hoe je deze hartige taart maakt
- Verwarm de oven op 180 graden en laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
- Was de snijbiet en de bloedzuring, snij de dikste stengels van de snijbiet weg, en snij het blad grof. Maak droog in een groentecentrifuge.
- Snij de courgette in blokjes, de ui in halve ringen en rasp de knoflook.
- Verhit de zonnebloemolie in een pan en fruit herin de ui met de knoflook en wat zeezout.
- Voeg de courgetteblokjes toe en roerbak vijf minuten mee.
- Roer daarna de snijbiet en de bloedzuring door het mengsel. Laat vijf minuten meestoven.
- Was de bieslook, tijm, venkel en maggikruid. Rits de tijmblaadjes van de stengels en snij bieslook,venkel en maggikruid fijn.
- Breng het mengsel verder op smaak met shoyu, zwarte peper en eventueel nog wat zeezout.
- Roer de vegan egg los en schep door het mengsel.
- Roer de kruiden door het mengsel.
- Smeer een ovenschaal in met de plantaardige boter en bekleed de schaal met de plakjes bladerdeeg. Bewaar genoeg plakjes voor de bovenkant.
- Schep het mengsel in de ovenschaal en dek af met de plakjes bladerdeeg die over zijn.
- Zet ongeveer een half uur in het midden van de oven.