Eenvoudige snijbiet

0
547
Ik vind snijbiet er zo mooi uitzien dat ik geen foto heb gemaakt van het kant en klare gerecht, maar van de kleurrijke snijbiet voordat het wordt gestoomd. (Foto Erik van Huizen)
Ik vind snijbiet er zo mooi uitzien dat ik geen foto heb gemaakt van het kant en klare gerecht, maar van de kleurrijke snijbiet voordat het wordt gestoomd. (Foto Erik van Huizen)

Dit recept is heel erg eenvoudig, maar snijbiet verdient het ook dat je er zo weinig mogelijk mee doet. Het heeft een smaak wat doet denken aan spinazie, maar ik vind het lekkerder. De mooie gele en rode stelen geven vaak nog net die bite aan je gerecht. En in de moestuin is snijbiet een ware zegen. Je kan er van blijven plukken. Helaas is snijbiet amper in de supermarkt te krijgen, de biologische winkels hebben het vaak wel.

Wat je nodig hebt voor dit gerecht

  • 2 flinke vergieten vol met snijbiet
  • 1 ui
  • 1 eetlepel sesamolie
  • paneermeel of 1 beschuit
  • snufje zeezout

Hoe je deze eenvoudige snijbiet maakt

  1. Was de snijbiet en kook met wat zout in eigen vocht gaar.
  2. Snipper de ui en fruit even aan in de sesamolie.
  3. Laat de snijbiet uitlekken in een vergiet en snij of hak de snijbiet eventueel wat fijner.
  4. Meng de snijbiet door de ui.
  5. Mocht de snijbiet te nat zijn, voeg dan wat paneermeel of een verkruimelde beschuit toe.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here