Cannelloni met snijbiet

0
426
Het is de bedoeling dat de cannelloni's rijkelijk worden bedolven met de tomatensaus. (Foto Erik van Huizen)

Snijbiet zie je niet veel in de winkels, maar het is een heerlijke groente die aan spinazie doet denken. In de moestuin is het een heel erg makkelijk te kweken groente. Je oogst de bladeren en ze groeien weer aan. Dit gerecht is genoeg voor 10 gevulde cannelloni’s.

Wat je nodig hebt voor deze cannelloni:

  • 600 gram snijbiet
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 5 eetlepels zonnebloempitten
  • 3 eetlepels pompoenpitten
  • rasp van de schil van een halve biologische citroen
  • 3 eetlepels edelgistvlokken
  • snufje zeezout
  • tomatensaus

Hoe je deze cannelloni maakt:

  1. Was de snijbiet, haal zoveel mogelijk vocht uit de snijbiet en snij klein.
  2. Snipper de ui, snij de knoflook fijn en fruit dit samen met wat zeezout in de olijfolie.
  3. Voeg de snijbiet bij het uimengsel en roerbak vijf minuten. Laat daarna nog vijf minuten stoven.
  4. Rooster ondertussen de zonnebloem- en pompoenpitten in een droge pan. Maal fijn in de keukenmachine.
  5. Rasp de citroenschil.
  6. Roer de pitten, de edelgistvlokken en de citroen door de snijbiet.
  7. Vul de cannelloni’s met het mengsel en leg ze in een met olijfolie ingevette ovenschaal.
  8. Giet de tomatensaus over de cannelloni’s en bak ze in de oven gaar zoals op de verpakking staat.

Tip serveer de cannelloni’s met een frisse groene salade.

Volg Ik eet gezond op Facebook

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here