Voorjaarssalade met quinoa en zevenblad

Veel lokaler wordt het niet

0
105
De quinoa in deze salade komt van Boer en zus uit Nederland. (Foto Erik van Huizen)
De quinoa in deze salade komt van Boer en zus uit Nederland. (Foto Erik van Huizen)

Probeer zoveel mogelijk lokaal voedsel te eten. Dus niet van ver weg. Dat is niet duurzaam en nergens voor nodig. En dan toch quinoa in een salade verwerken, want Quinoa komt toch uit Zuid-Amerika? Maar Toon en Janna de Geus van Boer & zus telen sinds 2016 al quinoa in Nederland. Dat doen ze op hun boerderij in Mookhoek. En de zevenblad, mosterdblad en bloedzuring komt uit onze eigen moestuin. Lokaler kan het bijna niet.

Wat je voor deze voorjaarssalade nodig hebt

Hoe je deze voorjaarssalade maakt

  1. Kook de kikkeren gaar en giet af.
  2. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking met wat zeezout gaar.
  3. Was de zevenblad, mosterdblad, paardenbloemblad en bloedzuring. Droog dit alles en snij grof.
  4. Rasp de knoflook.
  5. Snij de bieslook fijn.
  6. Rooster de zonnebloempitjes in een droge koekenpan. Doe ze in een klein kommetje en giet de shoyu over de nog warme pitjes. Roer goed door elkaar.
  7. Meng de zevenblad, mosterdblad, bloedzuring, paardenbloemblad, bieslook en knoflook door de gare en nog warme quinoa.
  8. Schep de kikkererwten met de mirin en olijfolie door de salade.
  9. Maak eventueel verder op smaak met wat zeezout.

Tip Deze salade kan je als bijgerecht eten, maar met wat desembrood is het ook een heerlijke maaltijdsalade.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here