Vegan tonijnsalade

Lekker lobbig

0
278
Maak de tonijnsalade af met wat paprikapoeder en peterselie. (Foto Erik van Huizen)
Maak de tonijnsalade af met wat paprikapoeder en peterselie. (Foto Erik van Huizen)

Ik heb deze tonijnsalade met kikkererwten gemaakt. De nori zorgt een beetje voor de smaak van de zee in deze tonijnsalade.

Wat je voor deze vegan tonijnsalade nodig hebt

  • 500 gram gekookte kikkererwten
  • 2 kleine rode uien
  • 1 stengel bleekselderij
  • halve komkommer
  • veganaise
  • 1 theelepel azijn
  • velletje nori
  • versgemalen zwarte peper
  • zeezout

Hoe je deze vegan tonijnsalade maakt

  • Prak de kikkererwten fijn met een vork.
  • Snij de rode ui, bleekselderij en komkommer fijn en schep door de kikkererwten.
  • Roer de azijn en de veganaise door het mengsel zodat het een ‘lobbig’ geheel wordt.
  • Rooster een velletje nori voorzichtig boven een vlam.
  • Maal de nori fijn in een keukenmachine, koffiemolen of vijzel.
  • Roer alles goed elkaar en maak verder op smaak met de zeezout en de zwarte peper.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here