Ik heb deze tonijnsalade met kikkererwten gemaakt. De nori zorgt een beetje voor de smaak van de zee in deze tonijnsalade.
Wat je voor deze vegan tonijnsalade nodig hebt
- 500 gram gekookte kikkererwten
- 2 kleine rode uien
- 1 stengel bleekselderij
- halve komkommer
- veganaise
- 1 theelepel azijn
- velletje nori
- versgemalen zwarte peper
- zeezout
Hoe je deze vegan tonijnsalade maakt
- Prak de kikkererwten fijn met een vork.
- Snij de rode ui, bleekselderij en komkommer fijn en schep door de kikkererwten.
- Roer de azijn en de veganaise door het mengsel zodat het een ‘lobbig’ geheel wordt.
- Rooster een velletje nori voorzichtig boven een vlam.
- Maal de nori fijn in een keukenmachine, koffiemolen of vijzel.
- Roer alles goed elkaar en maak verder op smaak met de zeezout en de zwarte peper.