Vegan gehakt, je kan het tegenwoordig vrijwel overal kopen. Maar wil je echt weten wat je eet, dan is het ook heel erg eenvoudig zelf te maken. En het is ook nog eens veel goedkoper.
Wat je nodig hebt voor deze zelfgemaakte vegan gehakt
- 350 gram biologische tofu
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 0,5 theelepel korianderpoeder
- 0,5 theelepel paprikapoeder
- 0,5 theelepel zeezout of eventueel kala namak
- 1 eetlepel shoyu
Hoe je deze vegan gehakt zelf maakt
- Haal het vocht uit de tofu door deze een half uur in een pickle pers te doen. Giet het overtallige vocht af.
- Kneed de tofu met de handen fijn.
- Marineer de tofu met de koriander- en paprikapoeder, zeezout en shoyu. Laat een uurtje staan.
- Verhit de zonnebloemolie in een pan. Verdeel de gemarineerde tofu over de bodem en laat zonder te roeren een paar minuten bakken. Roer de tofu om en laat zo lang bakken dat het bruin en rul wordt. Roer regelmatig door.