Tzatziki

Maar dan vegan

0
203
Deze vegan tzatziki smaakt heerlijk bij een ovenschotel of een salade, maar is natuurlijk ook lekker op een stuk brood. (Foto Erik van Huizen)
Deze vegan tzatziki smaakt heerlijk bij een ovenschotel of een salade, maar is natuurlijk ook lekker op een stuk brood. (Foto Erik van Huizen)

Tzatziki is een Grieks bijgerecht van komkommer met Griekse yoghurt. Ik heb er een vegan versie van gemaakt. Heel erg simpel, gewoon de Griekse yoghurt vervangen door vegan kwark.

Wat je nodig hebt voor deze vegan tzatziki

  • 2 grote biologische komkommers
  • 4 dl. vegan kwark
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • zeezout

Hoe deze vegan tzatziki maakt

  1. Schil de komkommers en rasp in grove slierten.
  2. Laat de komkommer goed uitlekken of knijp het vocht uit de geraspte komkommer.
  3. Pers de knoflook en meng alles goed door elkaar.
  4. Maak op smaak met wat zeezout.

Tip Deze tzatziki smaakt heerlijk bij de spanakopita met snijbiet

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here