Snelle vegan burger

Ook lekker op een broodje

0
62
Deze burger is gemaakt van rode kidneybonen en maïs. (Foto’s Erik van Huizen)
Deze burger is gemaakt van rode kidneybonen en maïs. (Foto’s Erik van Huizen)

Met dit recept maak je een mum van tijd een heerlijke vegan burger. Hij smaakt zo lekker dat ik zeker weet dat je nooit meer zo’n kant en klare burger uit de winkel wilt. En je weet precies wat allemaal in deze burger zit. Als eivervanger heb ik VegEgg gebruikt.

Voor deze snelle vegan burger heb je nodig:

  • blik biologische rode kidneybonen (400 gram)
  • blikje biologische maïs (150 gram)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels VegEgg
  • 1 theelepel ras el hanout
  • beetje zwarte peper
  • snufje zeezout
  • theelepel tamari
  • 6 eetlepels havermout
  • 3 eetlepels sesam- of olijfolie

Hoe je deze snelle vegan burger maakt:

  1. Spoel de kidneybonen en de maïs af onder de kraan.
  2. Snipper de ui en pers de knoflook uit.
  3. Meng de VegEgg volgens de aanwijzing op de verpakking met 60 milliliter water.
  4. Doe de bonen, maïs, knoflook, ui, ras el hanout, zwarte peper, zeezout, tamari, de vegan eieren en drie eetlepels havermout in een kom en meng door elkaar.
  5. Schep alles in de kom van een keukenmachine en maal grof.
  6. Maak van het bonenmengsel vijf tot zes burgers. Mocht het mengsel te nat zijn, voeg dan de resterende havermout lepel voor lepel toe.
  7. Leg 20 minuten in de vriezer en bak de burgers vervolgens in de sesam- of olijfolie mooi bruin.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here