Mierikswortelsaus

Lekker pittig

0
397
De mierikswortel kan je het beste buiten raspen. (Foto Erik van Huizen)
De mierikswortel kan je het beste buiten raspen. (Foto Erik van Huizen)

Dit is een heel erg simpele saus, maar wel erg lekker. Gebruik je verse wortel van de mierik, dan moet je wel opletten bij het raspen van de mierikswortel. De aroma’s zijn zo scherp, dat je ogen flink kunnen gaan tranen. Ik kon zelfs af en toe niets meer zien en moest weglopen. Rasp de mierikswortel dus het beste buiten in de open lucht.

Wat je nodig hebt voor deze mierikswortelsaus

  • 2 eetlepels geraspte mierikswortel
  • paar eetlepels vegan kwark
  • halve biologische citroen
  • snufje zout en wat versgemalen zwarte peper

Hoe je deze mierikswortelsaus maakt

  1. Rasp de citroen.
  2. Doe de mierikskwortel, kwark en citroen in een bakje en roer goed door elkaar.
  3. Maak eventueel verder op smaak met zout en peper.

Meer over de mierik(swortel)

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here