
Er staan weer volop wilde eetbare planten in de moestuin. Zoals het zevenblad en daslook. Ik heb er voor de deelnemers aan de cursus ‘De Natuurlijke, Voedende en Helende Tuin’ van de Hubertinahof, een lentepesto van gemaakt. In de suribachi. Je kan ook een vijzel gebruiken.
Je kan de pesto overigens zowel vegan als vega maken. In het laatste geval gebruik je echte Parmezaanse kaas in plaats van de vegan Parmezaanse kaas.
Wat je nodig hebt voor deze lentepesto
- 200 gram zevenblad
- 8 blaadjes daslook
- 30 gram zonnebloempitten
- 30 gram hazelnoten
- 90 gram (vegan) Parmezaanse kaas
- olijfolie
- snufje zeezout
Hoe je deze lentepesto maakt
- Was het zevenblad, laat uitlekken in een vergeit en maak droog in een slacentrifuge.
- Hak de hazelnoten iets fijn en rooster met de zonnebloempitten in een droge koekenpan.
- Hak de daslook fijn en stamp met de zonnebloempitten en hazelnoten fijn in de suribachi of vijzel.
- Voeg het zevenblad toe en stamp fijn met een snufje zeezout.
- Stamp de Parmezaanse kaas door het mengsel.
- Voeg zoveel olijfolie toe dat je een lekkere smeuïg mengsel krijgt.
- Breng eventueel verder op smaak met wat zeezout, kaas of olijfolie.
Tip Lekker op een broodje bij een lichte soep zoals kervelsoep
