Knoflookazijn

Van geschoten knoflook

0
358
De kronkelige toppen van de knoflook zwemmen in de azijn. (Foto Erik van Huizen)
De kronkelige toppen van de knoflook zwemmen in de azijn. (Foto Erik van Huizen)

De knoflook in onze moestuin was goed genoeg om te oogsten. Alleen waren sommigen al aan het schieten. De stengels gingen kronkelen en kregen een soort van knoppen. Zonde om weg te gooien. Ik heb er knoflookazijn van gemaakt. Lekker makkelijk.

Wat je nodig hebt voor deze knoflookazijn

  • 1 liter biologische natuurazijn
  • kronkelige knoppen van de knoflookplant
  • pot(ten) met een inhoud van 1 liter

Hoe je deze knoflookazijn maakt

  1. Kook de pot(ten) schoon in kokend water en maak droog.
  2. Snij de knoflook in grote stukken.
  3. Giet de azijn in de pot(ten) en voeg de knoflook toe. Zorg dat alles onder de azijn staat.
  4. Zet op een donkere plek weg voor minstens drie maanden.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here