Groene wintersalade

Met pareltjes uit de moestuin

0
94
Het mosterdblad geeft deze salade een pittige ‘touch’. (Foto Erik van Huizen)
Het mosterdblad geeft deze salade een pittige ‘touch’. (Foto Erik van Huizen)

We hebben in onze moestuin in dit jaargetijde niet zo heel veel meer staan, maar soms kan je van wat pareltjes uit de moestuin toch nog een heerlijke salade bij elkaar sprokkelen. Zoals deze winterse groene salade met rammenas.

Voor deze groene wintersalade heb je nodig:

  • 8 blaadjes mosterdblad
  • 8 blaadjes bloedzuring
  • 8 grote blaadjes andijvie
  • handjevol rucola
  • paar takjes kervel
  • 1 kleine rammenas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel ume su

Hoe je deze groene wintersalade maakt:

  1. Was alles in ruim water goed schoon en schil de rammenas.
  2. Snij mosterdblad, bloedzuring en andijvie grof en meng met de rucola.
  3. Snij de kervel fijn en meng door de salade.
  4. Snij de rammenas in dunne lucifertjes en meng door het groen. Als je het makkelijker vindt, kan je de rammenas ook raspen.
  5. Meng de olijfolie met de ume su en meng door de salade.

Tip: Heerlijk bij een gerecht als rode kool uit de oven.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here