
Deze boerenkoolchips is een winterse snack. Als smaakmaker bij de boerenkool heb ik hatcho miso gebruikt. Dat is een van de krachtigste miso’s en dat kan je in de winter goed gebruiken. En hatcho miso is alleen gemaakt van sojabonen, dus ook nog eens glutenvrij.
Wat je voor deze boerenkoolchips nodig hebt:
- twee handen met boerenkool
- 1 volle theelepel hatcho miso
- 2 eetlepels sesamolie
- 1 eetlepel sesamzaadjes
Hoe je deze boerenkoolchips maakt:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Rooster de sesamzaadjes voorzichtig in een droge koekenpan.
- Klop de miso los met wat water.
- Was de boerenkool en scheur het blad van de stengels.
- Draai de boerenkool droog in de slacentrifuge.
- Meng de miso, sesamolie en geroosterde sesamzaadjes in een grote kom.
- Voeg de boerenkool bij het mengsel en roer alles goed door elkaar.
- Leg de boerenkool op een rooster op een bakplaat in het midden van de oven en bak de boerenkool in ongeveer acht minuten lekker knapperig. Kijk tussendoor ook even, want de boerenkool verbrandt snel.
Tip Lekker bij een broodje vegaburger