Boerenkoolchips

Met krachtige hatcho miso

0
282
Let goed op bij het bakken van de boerenkoolchips. Even niet opletten en de chips is te bruin. Bij mijn boerenkoolchips komt het bruine van de hatcho miso. (Foto Erik van Huizen)
Let goed op bij het bakken van de boerenkoolchips. Even niet opletten en de chips is te bruin. Bij mijn boerenkoolchips komt het bruine van de hatcho miso. (Foto Erik van Huizen)

Deze boerenkoolchips is een winterse snack. Als smaakmaker bij de boerenkool heb ik hatcho miso gebruikt. Dat is een van de krachtigste miso’s en dat kan je in de winter goed gebruiken. En hatcho miso is alleen gemaakt van sojabonen, dus ook nog eens glutenvrij.

Wat je voor deze boerenkoolchips nodig hebt:

  • twee handen met boerenkool
  • 1 volle theelepel hatcho miso
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 eetlepel sesamzaadjes

Hoe je deze boerenkoolchips maakt:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Rooster de sesamzaadjes voorzichtig in een droge koekenpan.
  3. Klop de miso los met wat water.
  4. Was de boerenkool en scheur het blad van de stengels.
  5. Draai de boerenkool droog in de slacentrifuge.
  6. Meng de miso, sesamolie en geroosterde sesamzaadjes in een grote kom.
  7. Voeg de boerenkool bij het mengsel en roer alles goed door elkaar.
  8. Leg de boerenkool op een rooster op een bakplaat in het midden van de oven en bak de boerenkool in ongeveer acht minuten lekker knapperig. Kijk tussendoor ook even, want de boerenkool verbrandt snel.

Tip Lekker bij een broodje vegaburger

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here