
In onze moestuin staat inmiddels bijna een basilicumbos. We kregen in het voorjaar wat plantjes van bevriende dorpsbewoners. De kleine plantjes zijn inmiddels grote basilicumplanten geworden.
Omdat je niet iedere dag pasta met pesto kan eten, heb ik maar eens een spread van de basilicum gemaakt. Lekker op brood.
Wat je voor deze basilicumspread nodig hebt
- 2 handen vol basilicum
- 2 eetlepels zonnebloempitten
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- 2 eetlepels tahin
- 2 theelepels citroensap
- 125 gram gekookte kikkererwten
- olijfolie
- zeezout
- versgemalen zwarte peper
Hoe je deze basilicumspread maakt
- Rooster de zonnebloempitten voorzichtig in een droge koekenpan.
- Pluk de blaadjes van de basilicum.
- Rasp de knoflook fijn.
- Doe alles in een keukenmachine en meng goed door elkaar.
- Voeg zoveel olijfolie toe dat de spread lekker smeuïg wordt.
- Maak verder op smaak met wat zeezout en de zwarte peper.