
Zo eenvoudig als voor deze appelmoes, is een recept nog nooit geweest. Je hebt er eigenlijk alleen maar appels voor nodig. En een bodempje water. Ik heb er ook nog het sap van een halve limoen door gedaan. Maar dat hoeft niet.
Wat je voor deze appelmoes nodig hebt
- 1 kilo appels
- bodempje water
- sap van een halve limoen of citroen
- rijststroop naar smaak, maar mag je ook weglaten
Hoe je deze appelmoes maakt
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen.
- Snij de appels in grove stukken.
- Doe een bodempje water in een pan en doe daar de stukjes appel en limoensap in.
- Als je zure appels hebt, voeg dan eventueel naar smaak wat rijststroop toe.
- Breng alles aan de kook en laat een kwartiertje zachtjes pruttelen totdat het moes is.
- Laat de appelmoes afkoelen.
Tip Je kan de appelmoes eventueel verder op smaak brengen met kaneel of vanillesuiker