Marinade-injectie (€ 8,50)

0
87
Marineren door te injecteren, dat kan met de Barbecook marinade injector.

Marineren door te injecteren, dat kan met de Barbecook marinade injector. Door de extra lange naald dringt de marinade door tot de kern wat bij traditioneel marineren vaak niet het geval is.

Met de injector van Barbecook kun je niet alleen marinade, maar ook wijn en opgeloste kruiden inspuiten. Eén prik volstaat om overal goed door te dringen. Deze nieuwe manier van marineren verkort de marinadetijd aanzienlijk.

Behalve vlees en vis, kan je ook groente en fruit injecteren. Zoals ananas geïnjecteerd met rum.

Voor vier personen heb je hiervoor nodig:

  • 1 ananas
  • 250 gram aardbeien
  • 250 gram blauwe bessen
  • 100 ml bruine rum
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • 0,5 vanillestokje vanille
  • muntblaadjes
  • 50 gram suiker

Bereidingswijze:

  1. Verwijder de schil en snij de ananas in gelijke stukken. Verwijder telkens het harde middenstuk.
  2. Meng de boter, bruine rum, de kern van het halve vanillestokje en de suiker door elkaar.
  3. Borstel de stukken ananas rijkelijk in en laat 20 minuten intrekken.
  4. Doe de vloeistof vervolgens in de marinade injector en injecteer elk stuk ananas met het mengsel.
  5. Gril de stukken ananas enkele minuten op een hoog vuur.
  6. Schik de ananas in een schaal en voeg enkele aardbeien, blauwe bessen en muntblaadjes toe.
  7. Serveer eventueel met een bolletje vanille-ijs.

www.barbecook.com

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here