Vegan ei

Poeder voor 24 eieren

0
242
VegEgg is een veganistisch en biologisch alternatief voor eieren.
VegEgg is een veganistisch en biologisch alternatief voor eieren.

Soms heb je voor een gerecht echt even een eitje nodig. Als je puur plantaardig wilt eten is Arche VegEgg een goed alternatief voor een echt eitje. Dit poeder is eenvoudig te gebruiken en is zowel vegan als biologisch.

Arche VegEgg is dus een veganistisch alternatief voor eieren. Deze vervanger voor ei meng je eenvoudig met koud water. Na vijf minuten kan je VegEgg in de meeste gerechten gebruiken waarvoor je meestal een eitje nodig hebt zoals burgers, biscuitgebak, wafels, pannenkoeken, stoofschotels en gratins.
VegEgg is niet geschikt voor het bereiden van eiergerechten zoals roerei. Voor vegan roerei kan je echter heel goed tofu gebruiken.

24 eieren
VegEgg bestaat voor het grootste deel uit lupinemeel (55%). Verder zit er onder meer maïszetmeel, johannesbroodpitmeel, zeezout en kurkuma in. Alles van biologische landbouw.

Een pot VegEgg van 175 gram kost ongeveer 7,50 euro en staat gelijk aan ongeveer 24 eieren. Je kunt de veganistische biologische eiervervanger van Arche kopen in biologische supermarkten en natuurvoedingswinkels.

Chia- en lijnzaad
Je kan overigens ook zelf een soort van vegan eivervanger maken. Dat doe je door een eetlepel chia- of lijnzaad te laten wellen in 3 eetlepels water. Het wordt dan een beetje een gel. Meestal werken deze mengsels goed, maar het bindt niet zo goed als een ei of VegEgg.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here