Ras el hanout

Lekker in de hummus

0
1284
Ras el hanout bestaat uit vele tientallen kruiden en specerijen. (Foto Erik van Huizen)
Ras el hanout bestaat uit vele tientallen kruiden en specerijen. (Foto Erik van Huizen)

Ras el hanout is een mengsel van allerlei kruiden uit Marokko. Het ruikt vrij sterk, je hoeft er daarom maar weinig van te gebruiken. Ik voeg ras el hanout toe aan hummus en aan groente- en stoofschotels voor een typische Noord-Afrikaanse smaak. Zo hoef je ook minder zout toe te voegen.

De naam ras el hanout betekent letterlijk ‘het beste van de winkel’. De samenstelling van dit kruidenmengsel kan dan ook sterk variëren. In Marokko verschilt het zelfs per familie wat precies in dit kruidenmengsel gaat, maar het zijn vaak tientallen kruiden en specerijen zoals kurkuma, kardemom, nootmuskaat, kruidnagel, kaneel, gember, piment, koriander- en komijnzaad en zwarte peper. Vaak worden deze eerst licht geroosterd en daarna in een vijzel fijngemalen.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here