Ume Su

Ume su is een azijnachtige smaakmaker. Ume Su is het rode sap van de gepekelde umeboshi en shisobladeren. Ume Su heeft een lichtzure smaak en...
De bloedzuring in onze moestuin heeft mooie paarse nerven. Staat erg mooi in een salade. (Foto Erik van Huizen)

Bloedzuring

Bloedzuring (Rumex sanguineus) behoort tot de familie van de duizendknoop. Het is een vaste plant die houdt van halfschaduw en een beetje vochtige grond....

Zevenblad

Zevenblad heet ook wel tuinmansverdriet, en als je een tuin hebt, dan weet je vast wel waarom. Het plantje is bijna niet uit te...

Gomasio

Gomasio is een mengsel van licht geroosterde sesamzaden en ongeraffineerd zeezout. Goma is het Japanse woord voor sesam en sio voor zout - is...
Pasta maken van courgette. (Foto www.ikeetgezond.nl)

Spirelli

Met een spirelli, de apparaatjes zijn ook onder andere namen te krijgen, kan je slierten pasta maken van allerlei groente, bijvoorbeeld courgette. Je hoeft...
Knoflook van www.ikeetgezond.nl

Knoflook

Knoflook is een bolgewas. Het is net als de ui en de prei een plant uit de lookfamilie. Van knoflook is bekend dat het je...
Als je verse gember koopt, neem dan biologische en let op dat de wortel niet is uitgedroogd. (Foto Erik van Huizen)

Gember

Gember is een specerij en wordt gewonnen uit de wortelstok van de gemberplant (Zingiber officinale). Gember is een lekker smaakmaker in de keuken en...
Linzen van www.ikeetgezond.nl

Linzen

De linze is een gezonde peulvrucht. Linzen bevatten weinig calorieën, maar onder meer wel veel vezels. Er bestaan veel verschillende soorten linzen, zoals gele,...
Van een biologische citroen kan je zowel het sap als de schil gebruiken. (Foto Erik van Huizen)

Citroen

Veel mensen weten niet dat je deze citrusvrucht bij het koken goed kunt gebruiken. De citroen geeft niet alleen een frisse smaak aan gerechten,...
Naakte haver (Foto www.ikeetgezond.nl)

Naakte haver

Naakte haver (Avena nuda) dankt zijn naam aan het feit dat de haverkorrel los in het kaf zit. Daardoor valt het kaf vanzelf bij...