Hoewel de kliswortel vaak onder het zand zit, is het niet nodig de wortel te schillen. Gewoon onder de kraan goed schoonborstelen. Zo blijven de meeste voedingsstoffen behouden. (Foto Erik van Huizen)

Kliswortel

Kliswortel is een vrij onbekende wortel van een plant die je toch regelmatig overal ziet staan. Het is namelijk de wortel van de klis...
De adukiboon bevat naast vezels en eiwitten ook veel mineralen. (Foto Erik van Huizen)

Adukibonen

Adukibonen zijn niet zo heel erg bekend in de Nederlandse keukens, maar dit kleine boontje is echt heerlijk. De adukiboon heeft een iets zoete...
Pompoenpitten bevatten veel mineralen en zijn heerlijke over een salade of gemengd met shoyu of tamari als condiment bij een soep. (Foto Erik van Huizen)

Pompoenpitten

Pompoenpitten zijn, zoals de naam het al suggereert, de zaden van de pompoen. Als je een pompoen in de keuken schoonmaakt, zou je de...
De blokken tofu zijn tegenwoordig in vrijwel elke supermarkt te krijgen. Koop wel biologische. (Foto Erik van Huizen)

Tofu

Tofu is een van de meest bekende producten gemaakt van sojabonen. De blokken zijn tegenwoordig in vrijwel alle supermarkten en natuurvoedingswinkels te krijgen. Tofu...
VegEgg is een veganistisch en biologisch alternatief voor eieren.

Vegan ei

Soms heb je voor een gerecht echt even een eitje nodig. Als je puur plantaardig wilt eten is Arche VegEgg een goed alternatief voor...
De vers geoogste rammenas in onze moestuin. (Foto Erik van Huizen)

Rammenas

De rammenas, of ook wel ramenas genoemd, is een plant uit de kruisbloemenfamilie en is familie van de radijs. Rammenas kan verschillende kleuren hebben,...
Voor de teelt van avocado’s wordt vooral veel water gebruikt. (Foto Cesar Gonzalez via Pixabay)

Avocado

De avocado is gezond. Deze zogenoemde vruchtgroente bevat veel vitamine E en K, vezels, foliumzuur en kalium. Maar de ongekende populariteit van avocado’s zorgt...
De stengels citroengras haal je voor het serveren uit het gerecht. Deze blijven namelijk altijd een beetje taai en dat is niet lekker. (Foto yuelanliu via Pixabay)

Citroengras

Citroengras is een plant uit de familie van de grassen (Cymbopogon citratus) en wordt ook wel sereh genoemd. De bladeren van de plant hebben...
Van de Oost-Indische kers kan je lang bloemetjes blijven plukken. (Foto Erik van Huizen)

Oost-Indische kers

De mooie Oost-Indische kers is een heel erg dankbare plant. Bijna alles kan je van de Tropaeolum majus, zoals de plant officieel heet, eten....
Naast de vele vitaminen en mineralen kan de shiitake ook nog eens je immuunsysteem versterken. Daar is het stofje lentinan verantwoordelijk voor. (Foto Bluebird Provisions via Pixabay)

Shiitake

Shiitake, shi-itake of shii-take is een paddenstoel die veel in de natuurvoedingskeuken wordt gebruikt. Deze paddenstoel bevat namelijk veel vitamines, mineralen en eiwitten. Goed...