
Koolrabi is inmiddels een beetje een vergeten groente geworden. Maar het is een heel lekkere groente, met de smaak van bloemkool.
De naam koolrabi kreeg deze groente omdat het waarschijnlijk een kruising is tussen kool en biet. Maar de koolrabi wordt ook wel ‘het kooltje dat op aarde rust’ genoemd. En het is duidelijk waarom de groente deze naam kreeg. De koolrabi groeit namelijk boven de grond. En deze groente is ook nog eens gezond. Koolrabi bevat onder meer de mineralen calcium, kalium en magnesium en vitamine C. Ook is deze groente rijk aan voedingsvezels.
Rauw of gekookt
Je kan koolrabi zowel rauw, als rauwkost, eten als gekookt. Wil je hem rauw eten, neem dan wel een jong exemplaar. Oudere koolrabi kan soms een beetje ‘draderig’ worden. Je kan de koolrabi eenvoudig koken, zo’n 20 minuten. Dan is deze groente al lekker. Of je maakt er een stamppot van of een pickle.
Meer over koolrabi