Kokosbloesemsuiker

Beter, maar nog steeds niet gezond

0
97
Kokosbloesemsuiker is minder bewerkt dan gewone suiker en bevat daardoor nog wat mineralen en vitamines. Maat echt gezond is het nog steeds niet. (Foto Erik van Huizen)
Kokosbloesemsuiker is minder bewerkt dan gewone suiker en bevat daardoor nog wat mineralen en vitamines. Maat echt gezond is het nog steeds niet. (Foto Erik van Huizen)

Kokosbloesemsuiker wordt gewonnen uit de nectar van de kokosbloesem. De nectar wordt ingekookt tot een soort oersuiker. Als het is afgekoeld heb je kokosbloemsuiker.

Kokosbloesemsuiker wordt in het algemeen beschouwd als beter dan gewone geraffineerde suiker. Maar dat is niet helemaal het geval. Het bestaat net als gewone suiker voor het grootste deel uit sucrose. Toch zitten er ook nog mineralen in zoals ijzer, zink en kalium. Ook bevat kokosbloesemsuiker nog wat B-vitamines. Het is dus een iets volwaardiger suiker dan gewone suiker, waar niets meer inzit. Maar pas ook op met het gebruik van kokosbloesemsuiker. Het is volgens het Diabetesfonds ook een suiker die je lichaam niet nodig heeft. ‘De ene suiker is niet beter of gezonder dan andere suikers. Je lichaam verwerkt alle soorten suikers op dezelfde manier.’

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here