Kikkererwten

Vol vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen

0
742
De kikkererwt kan je zowel koud als warm in maaltijden gebruiken. (Foto Erik van Huizen)
De kikkererwt kan je zowel koud als warm in maaltijden gebruiken. (Foto Erik van Huizen)

De kikkererwt is een peulvrucht en zit vol goede voedingsstoffen. Net als andere peulvruchten is de kikkererwt een goed toevoeging aan je maaltijd als je vegetariër of veganist bent.

Een groot voordeel van de kikkererwt is dat deze peulvrucht maar weinig calorieën bevat. Toch zorgen de vezels en de eiwitten ervoor dat je na de maaltijd het gevoel hebt dat je goed hebt gegeten.

In de kikkererwt zitten veel vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen. Vooral vitamine B1, B2, B6 en B11 tref je aan in de kikkererwt. Wat betreft mineralen zit in de kikkererwt vooral calcium, fosfor, ijzer, kalium, magnesium, natrium, fosfor, koper en zink.

Warm en koud
Je kan kikkererwten zowel koud als warm eten. Twee van de bekendste toepassingen van de kikkererwt zijn falafel en hummus. Maar je kan ze ook heel goed koud door een salade doen of warm door een soep of curry. Je kan ze zelfs in de oven roosteren en als snack eten. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos.

Gedroogd
Als je kikkererwten wilt gaan eten, koop dan vooral gedroogde kikkererwten. Je weet dan dat er geen toevoegingen zijn gebruikt. Ook zijn ze lang te bewaren en veel goedkoper dan gekookte kikkererwten uit pot of blik.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here