Kievitsboon

Vers of gedroogd

0
209
De kievitsboon wordt ook wel pintoboon genoemd. In Spanje noemen ze deze boon namelijk frijol pinto, wat zoveel betekent als ‘gespikkelde boon’. (Foto Erik van Huizen)
De kievitsboon wordt ook wel pintoboon genoemd. In Spanje noemen ze deze boon namelijk frijol pinto, wat zoveel betekent als ‘gespikkelde boon’. (Foto Erik van Huizen)

De kievitsboon is een mooie droogboon die dezelfde kleuren heeft als een kievitsei. Zowel de bonen als de peulen zijn rood gevlekt. Alleen de bonen zijn echter eetbaar.

Hoewel de kievitsboon een droogboon is, eten wij deze bonen gewoon vers uit de moestuin. Je hoeft ze dan maar 20 minuten te koken. Je kan de bonen van eind augustus tot en met oktober oogsten. Als je de bonen wilt laten drogen, dan kan je langer aan de plant laten hangen. Wanneer de boon bruin is, oogst je de plant. Je hangt dan plant en bonen onder een afdakje te drogen. Als de bonen volledig droog zijn, kan je ze nog maanden in een glazen pot bewaren.

Gezond
Net als andere bonen, zijn ook de kievitsbonen erg gezond. De bonen bevatten veel vezels en eiwitten. En ze kunnen het cholesterol verlagen. Ook zijn kievitsbonen goed voor diabetici. De bonen verminderen namelijk de bloedsuikerpiek.

Gerechten met kievitsbonen

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here