Japanse wijnbes

Zoet, zuur en plakkerig

0
218
Pluk de bessen van de Japanse wijnbes pas als ze helemaal rood zijn. Dan zijn ze het lekkerste. (Foto Erik van Huizen)
Pluk de bessen van de Japanse wijnbes pas als ze helemaal rood zijn. Dan zijn ze het lekkerste. (Foto Erik van Huizen)

De Japanse wijnbes is een heerlijk klein besje. De beste smaak hebben de bessen als je ze zo van de struik eet, maar je kan ze ook goed bewaren.

In onze moestuin hebben we de Japanse wijnbes netjes op een rij staan tussen de bramen en de frambozen. Daar houden we de winterharde plant een beetje in toom. Want de plant kan wel gaan woekeren. In ons bosje laten we de Japanse wijnbes welig tieren. Daar kunnen de moestuinbeestjes van de bessen genieten.

De vruchten van de Japanse wijnbes zijn echt heel erg bijzonder. Ze zijn lekker zoet, maar hebben ook een zuurtje. Ze plakken wel een beetje. De vruchten kan je lange tijd oogsten. Langzaam worden de bessen aan de struik rijp.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here