Ume Su

0
1778

Ume su is een azijnachtige smaakmaker. Ume Su is het rode sap van de gepekelde umeboshi en shisobladeren.

Ume Su heeft een lichtzure smaak en je kan het op dezelfde manier gebruiken als azijn. Het enige verschil is dat Ume Su erg zout is. Hierdoor is het niet nodig zout aan je bereiding toe te voegen.
Ume Su is minder zuur dan de gebruikelijke azijn. Het is dan ook geen azijn, maar het zure pekelvocht van de melkzuurfermentatie.

Ume Su wordt gebruikt in vinaigrettes, veganaises en pickles, maar je kan het ook gebruiken bij gebakken groenten, om sushirijst op smaak te brengen, couscous of om je wok- of roerbakgerecht mee af te maken. Ook versterkt Ume Su de smaak van tofu.

Hoewel Ume Su een unieke smaak heeft, maar je voor het bereiden van een gerecht geen Ume Su in huis hebt, gebruik dan een goede biologische (wijn)azijn.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here