Aardbei

Veel vitamine C

0
346
In onze moestuin komen de aardbeien uit de volle grond. En ze zijn biologisch. Zo lekker koop je ze niet in de supermarkt. (Foto Erik van Huizen)
In onze moestuin komen de aardbeien uit de volle grond. En ze zijn biologisch. Zo lekker koop je ze niet in de supermarkt. (Foto Erik van Huizen)

Aardbeien zijn een goede bron van vitamine C. Van de populaire soorten fruit bevat alleen kiwi meer vitamine C. Verder bevatten aardbeien in verhouding veel foliumzuur en weinig calorieën.

De aardbei is een besvrucht en valt onder het zacht fruit. Het beste is om aardbeien te kopen als ze in Nederland uit de volle grond komen. Ze hebben dan lekker in de zon gestaan en de meeste smaak. Teelt in een verwarmde kas kost veel energie en belast het klimaat meer. Niet doen dus. Geniet er gewoon van als ze er zijn. Dat is ook het beste voor je lichaam.

Biologisch
Als je meer rekening met het milieu wilt houden, dan raadt het Voedingscentrum aan te kiezen voor aardbeien met een topkeurmerk zoals Europees biologisch, EKO en Demeter. Biologische teelt houdt onder andere rekening met een goed beheer van de bodem en de type en hoeveelheid gewasbeschermingsmiddelen. Niet biologische aardbeien worden vaak veel bespoten.

Bewaren
Wil je aardbeien langere tijd bewaren? Laat het kroontje er dan aan zitten. En dek ze niet af. Maar het beste is natuurlijk om ze direct lekker op te eten. Het liefst zo van de struik.

Lees ook

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here