Coeur de boeuf

Ossenhart

0
579
De coeur de boeuf is een tomaat die je vooral in Zuid-Europese landen tegenkomt. In de Nederlandse winkels zie je ze bijna niet. (Foto Erik van Huizen)
De coeur de boeuf is een tomaat die je vooral in Zuid-Europese landen tegenkomt. In de Nederlandse winkels zie je ze bijna niet. (Foto Erik van Huizen)

Er zijn veel verschillende soorten tomaten, maar de coeur de boeuf verdient een aparte vermelding op deze website. Deze tomaten smaken namelijk fantastisch en zien er ook nog eens erg mooi uit. De naam ‘ossenhart’ moet je als vegetariër of veganist maar op de koop toenemen.

coeur de boeufDe coeur de boeuf is met een gewicht tot zo’n 200 gram een flinke tomaat. Bijzonder aan deze tomaat is dat hij van binnen naar buiten rijpt. In tegenstelling tot de ‘normale’ tomaat, is het dus niet erg als deze tomaat aan de buitenkant nog een beetje groen is. Hij is dan al prima te eten. Sterker nog, de smaak is dan op zijn best. Nog iets zurig. Maar ook rood is de tomaat lekker. Hij is dan lekker zoet. De coeur de boeuf smaakt dan ook prima in een salade of op brood. Met wat basilicum erop.

Gezondheid
Tomaten bevatten onder meer de vitamines A, B1, B6, C en K en de mineralen calcium, koper, magnesium, mangaan, ijzer en zink. En tomaten bevatten lycopeen, een antioxidant. Antioxidanten gaan in je lichaam de strijd aan met de vrije radicalen. Deze kunnen cellen beschadigen. Des te roder de tomaat, des te meer lycopeen.

Tip Wil je ook zelf tomaten kweken? Lees dan hier de tips

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here