Broccoli

Vezelrijke groente

0
455
Broccoli is het hele jaar verkrijgbaar. Maar let wel op waar de broccoli vandaan komt. Niet te ver weg dus. (Foto Erik van Huizen)
Broccoli is het hele jaar verkrijgbaar. Maar let wel op waar de broccoli vandaan komt. Niet te ver weg dus. (Foto Erik van Huizen)

Broccoli is een onder de Nederlanders een graag geziene groente in de keuken. En deze groente is, net als andere kolen, erg gezond. Broccoli bevat veel vezels, vitamines en mineralen.

Broccoli bevat onder meer veel vitamine A, B2, B6, C en K. Mineralen die we veel in broccoli aantreffen zijn calcium, kalium, ijzer en magnesium. Broccoli is eveneens een groente wat veel vezels bevat. Met 300 gram broccoli krijg je ongeveer 9 gram vezels binnen.

Bereiden
Het beste kan je broccoli stomen, wokken of roerbakken. Zo blijven de meeste vitamines en mineralen in deze groente behouden. En hoewel de roosjes van de broccoli heerlijk zijn, is ook de stronk niet te versmaden. Gooi hem dus zeker niet weg. Snij de stronk in kleine stukken en laat deze mee stomen met de roosjes. Of maak er een lekkere pesto van.

Weetje
Broccoli is het meervoud van het Italiaanse broccolo. Dit betekent zoveel als ‘bloeiende top van een kool’

Gerechten met broccoli

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here