Even voorstellen

De belangrijkste ingrediënten van hummus zijn kikkererwten en tahin. (Foto via Pixabay)

Hummus

Het voornaamste ingrediënt van hummus zijn de kikkererwten. Je kan kikkererwten uit een pot gebruiken, maar het lekkerste is om ze zelf te weken...
Rozijnen zijn gezond, maar dan moet je wel biologische eten. Niet-biologische rozijnen zitten namelijk vol met bestrijdingsmiddelen. Met gemiddeld 25 verschillende bestrijdingsmiddelen blijken vooral Turkse rozijnen sterk vervuild. (Foto Erik van Huizen)

Rozijnen

Een rozijn is een gedroogde druif. Hiervoor worden de druiventrossen in de zon te drogen gelegd. Hier daalt de hoeveelheid vocht in de druif,...
De champignon is heerlijk om te (roer)bakken. (Foto Erik van Huizen)

Champignon

Champignons bevatten veel nuttige voedingsstoffen. Maar hoewel de champignon wel iets vlezigs heeft, is het voor vegetariërs en veganisten geen volwaardige vervanger van vlees....
Venkel is een tweejarige plant, maar zaait zichzelf makkelijk uit. (Foto Erik van Huizen)

Venkel

Mocht je van de maak van anijs houden, dan is venkel een heel erg lekkere smaakmaker in de keuken. Het groen van de venkelplant...
Hoe droger de bodem, des te pittiger de bladmosterd wordt. (Foto Erik van Huizen)

Bladmosterd of mosterdblad

Bladmosterd, of mosterdblad, is een gemakkelijk te telen groente. Het groeit snel en is goed winterhard. Het blad heeft een lekkere pittige smaak, vergelijkbaar...
Als je zelf wel eens een paardenbloem hebt uitgestoken, dan weet je dat deze plant een lange penwortel heeft. Hiermee neemt het veel mineralen en vitaminen op. (Foto Erik van Huizen)

Paardenbloemblad

De paardenbloem, ook wel Taraxacum officinale genoemd, is een soort uit de familie van de composieten. Het is niet alleen een nuttige plant, maar...

Schorseneren

Knolraap en lof, schorseneren en prei, we hebben ze allemaal in de moestuin staan of hebben ze in ieder geval gehad. De Nederlandse tekstschrijver...

Kombu

Kombu is een zeewier en valt onder de bruine zeewieren die ook bekend staan als kelp. Zeewier is voor de mens een goede bron...
Een goede sesamolie heeft een fijne smaak. Koop wel biologische, alleen dan weet je dat je de beste kwaliteit krijgt. (Foto Erik van Huizen)

Geroosterde sesamolie

De producent noemt het wel de 'Koning der oliën'. Ik weet niet of dat zo is, maar geroosterde sesamolie is wel heel erg lekker....
Eeuwig moes kan je hetzelfde bereiden als andere stevige koolsoorten. (Foto Erik van Huizen)

Eeuwig moes

Eeuwig moes is een oude soort kool met vele bijnamen. In de volksmond heet eeuwig moes ook wel oude wijvenkool, splijtkool, stekkool, duizendkop, stekkool...