In ‘Even voorstellen’ laat ik je kennismaken met producten of technieken die je wellicht
niet kent of waarover ik gewoon meer wil vertellen. Het kan een doodgewone appel zijn,
maar ook ume boshi. Ik zou zeggen, probeer ze een keer. De meeste van deze
producten zijn verkrijgbaar in de natuurvoedingswinkel.
Even voorstellen
Kweepeer
De kweepeer wordt ook wel kweeappel genoemd. Deze boom is dan ook nauw verwant aan de appel en de peer, maar ook aan de...
Koolrabi
Koolrabi is inmiddels een beetje een vergeten groente geworden. Maar het is een heel lekkere groente, met de smaak van bloemkool.
De naam koolrabi kreeg...
Kievitsboon
De kievitsboon is een mooie droogboon die dezelfde kleuren heeft als een kievitsei. Zowel de bonen als de peulen zijn rood gevlekt. Alleen de...
Braam
De braam is fruit voor de nazomer en herfst. Je kan bramen eenvoudig zelf kweken, maar ze zijn op veel plekken in de vrije...
Kweepeer
De kweepeer wordt ook wel kweeappel genoemd. Deze boom is dan ook nauw verwant aan de appel en de peer, maar ook aan de...
Framboos
De framboos is wat mij betreft in de zomer een van de lekkerste vruchten. En ze zijn ook nog eens supergezond. Het lekkerste is...
Coeur de boeuf
Er zijn veel verschillende soorten tomaten, maar de coeur de boeuf verdient een aparte vermelding op deze website. Deze tomaten smaken namelijk fantastisch en...
Druif
De druif is een van de zachte fruitsoorten die maar weinig vitamine C bevatten. Toch is de druif gezond. Omdat ze veel worden bespoten...
Nieuw-Zeelandse spinazie
Nieuw-Zeelandse spinazie was voor ons echt een ontdekking in de moestuin. ‘Gewone’ spinazie deed het eigenlijk nooit zo goed, maar deze iets stevige spinazie...
Aardappel
Er lijkt maar weinig zo Nederlands als de aardappel. We eten er jaarlijks gemiddeld veertien kilo van. Ouderen eten meer aardappels dan jongeren. En...
Krachtige erwtensoep uit de snelkookpan
Het gaat vandaag in het hele land sneeuwen, dus heb ik maar een lekker pan erwtensoep gemaakt. Snert noemden wij het in het mijn...
Stamppot eeuwig moes met ‘spekjes’
Eeuwig moes is een soort kool met veel bijnamen zoals oude wijvenkool, splijtkool, stekkool, duizendkop, stekkool of armeluisgroente. Het is een vrij stevige koolsoort...
Dutch kinpira
Kinpira is een Japanse kookstijl, maar ik heb er een Nederlands tintje aan gegeven door boerenkool te gebruiken.
Voor deze Dutch kinpira heb je nodig:
...
Zwameitjes (moestuinblog #270)
Ik heb eerder al een berichtje gemaakt over het geel nestzwammetje. Maar een aantal weken later ziet het zwammetje er ineens heel anders uit....
Transformatie (moestuinblog #269)
Het is in de tuin de tijd van de transformatie en loslaten. Bladeren kleuren geel, bruin en rood, vallen van de boom en bedekken...
Tomaten eruit, winterpostelein erin (moestuinblog #268)
Het is nu midden oktober en nog steeds hadden we tomatenplanten in ons kasje staan. De planten werden wel steeds slechter. De blaadjes gingen...
Tips om zuinig(er) te koken
De energieprijzen rijzen inmiddels de pan uit. Niet alleen voor gas, maar inmiddels ook voor elektriciteit. En hoewel koken maar zo’n vijf procent uitmaakt...
Bobbie
ARCEN Vandaag heb ik Bobbie opgehaald. Dit vrolijke varkentje staat nu bij mij in de werkkamer. Bobbie is de nieuwe mascotte van Varkens in...
‘Boeren houden van koeien’ campagne Liegebeest 2022
AMSTERDAM De campagne Boeren houden van koeien is verkozen tot het grootste Liegebeest van 2022. Die schetst een veel te rooskleurig beeld van het...
Kweepeer
De kweepeer wordt ook wel kweeappel genoemd. Deze boom is dan ook nauw verwant aan de appel en de peer, maar ook aan de...
Koolrabi
Koolrabi is inmiddels een beetje een vergeten groente geworden. Maar het is een heel lekkere groente, met de smaak van bloemkool.
De naam koolrabi kreeg...
Kievitsboon
De kievitsboon is een mooie droogboon die dezelfde kleuren heeft als een kievitsei. Zowel de bonen als de peulen zijn rood gevlekt. Alleen de...