Even voorstellen

Amaranth blijft een beetje smeuïg als je het hebt gekookt.

Amaranth

Amaranth lijkt op een klein soort graan, maar is dat niet. Amaranth is net als boekweit namelijk een pseudograan. Het is het zaad van...
plant sesamzaad

Sesamzaad

Je ziet ze veel op brood en broodjes, sesamzaadjes. Ze hebben een lekkere nootachtige smaak. Het meest bekende is het witte sesamzaad, maar er...
kervel gezond

Kervel

Kervel is een eenjarige plant. De smaak van de blaadjes doet denken aan anijs en daarmee ook een beetje aan het groen van de...
Zwarte kikkererwt

Zwarte kikkererwt

Kikkererwten zijn voor veganisten een goede bron van eiwitten. De meest bekende toepassingen zijn hummus en falafel. Zwarte kikkererwten zijn een bijzonder soort kikkererwten en...

Zwarte rijst

Zwarte rijst is de Thaise voorouder van de Italiaanse Venere Nero. De rijst is op precies dezelfde manier te gebruiken, zowel warm als koud. Zwarte...

Suribachi

Een suribachi is een Japanse vijzel. Meestal krijg je er een surikogi bij, dit is een stamper waarmee je voedsel kunt fijnmalen. De suribachi is...

Kardemom

Kardemon is familie van de gember en is een van de oudste specerijen in de wereld. Hoewel kardemom in Nederland niet zo heel veel...

Aquafaba

Aquafaba is een goede vervanger voor eiwit. Je kan er vegan slagroom van maken en met pure chocolade er door krijg je zelfs een...
alles over steranijs

Steranijs

Steranijs is één van de oudste specerijen in de wereld. Europeanen gebruiken steranijs al honderden jaren. Waar de naam voor deze bijzondere specerij vandaan...

Kamut

Kamut is de merknaam van biologisch geteelde Khorasantarwe. Het is een eeuwenoud soort tarwe. Het kwam echter pas in de belangstelling nadat een Amerikaanse...