Even voorstellen

Broccoli is het hele jaar verkrijgbaar. Maar let wel op waar de broccoli vandaan komt. Niet te ver weg dus. (Foto Erik van Huizen)

Broccoli

Broccoli is een onder de Nederlanders een graag geziene groente in de keuken. En deze groente is, net als andere kolen, erg gezond. Broccoli...
Boerentenen zijn grote witte bonen vol met vezels. (Foto Erik van Huizen)

Boerentenen

Ik kreeg deze grote witte bonen, ook wel boerentenen genoemd, van Sitske van zorgboerderij Dubbroek waar ik vrijwilligerswerk doe. Deze aardige mensen hadden ook...
Je kan gierst ook roosteren in plaats van koken. Zo krijgt de gierst een nootachtige smaak. (Foto Erik van Huizen)

Gierst

Gierst is een graangewas dat van nature glutenvrij is. In Afrika en Azië is dit graan met een kleine korrel, een van de belangrijkste...
Als je knolselderij koopt, let dan op dat de knol nog stevig is. (Foto Erik van Huizen)

Knolselderij

Knolselderij is de knol van de selderijplant. Het is een najaars- en wintergroente, maar tegenwoordig kan je hem het hele jaar door krijgen. En...
Quinoa is geen graan, maar zaad van de quinoa plant. (Foto via Pixabay)

Quinoa

Quinoa is de laatste jaren helemaal in. Het staat te boek als erg gezond. Quinoa is namelijk een goede bron van eiwit, vezels, foliumzuur...
In onze moestuin hadden we dit jaar drie kweeperen aan de boom. (Foto Erik van Huizen)

Kweepeer

De kweepeer wordt ook wel kweeappel genoemd. Deze boom is dan ook nauw verwant aan de appel en de peer, maar ook aan de...
De koolrabi moet je niet verwarren met koolraap. De laatste groeit namelijk onder de grond en is een echter wintergroente. (Foto Erik van Huizen)

Koolrabi

Koolrabi is inmiddels een beetje een vergeten groente geworden. Maar het is een heel lekkere groente, met de smaak van bloemkool. De naam koolrabi kreeg...
De kievitsboon wordt ook wel pintoboon genoemd. In Spanje noemen ze deze boon namelijk frijol pinto, wat zoveel betekent als ‘gespikkelde boon’. (Foto Erik van Huizen)

Kievitsboon

De kievitsboon is een mooie droogboon die dezelfde kleuren heeft als een kievitsei. Zowel de bonen als de peulen zijn rood gevlekt. Alleen de...
Des te groter de bramen, des te lekkerder. (Foto Erik van Huizen)

Braam

De braam is fruit voor de nazomer en herfst. Je kan bramen eenvoudig zelf kweken, maar ze zijn op veel plekken in de vrije...
In een kweepeer zit veel pectine, een goede vrucht dus om jam van te maken. (Foto Erik van Huizen)

Kweepeer

De kweepeer wordt ook wel kweeappel genoemd. Deze boom is dan ook nauw verwant aan de appel en de peer, maar ook aan de...