Coloradokever

Aardappeleter

0
48
De coloradokever dankt zijn naam aan de staat Colorado in de Verenigde Staten. Hier had de kever natuurlijk vijanden. Rond 1900 kwamen de kevers vanuit Colorado naar Europa. Ze werden verder verspreid in zakken aardappelen. (Foto Erik van Huizen)
De coloradokever dankt zijn naam aan de staat Colorado in de Verenigde Staten. Hier had de kever natuurlijke vijanden. Rond 1900 kwamen de kevers vanuit Colorado naar Europa. Ze werden verder verspreid in zakken aardappelen. (Foto Erik van Huizen)

Sommige beestje zie je het liefste niet in grote getale in je moestuin verschijnen. Zoals de colaradokever. Ik zag er overigens nog maar één op een aardappelplant. Nu maar hopen dat het er niet heel veel gaan worden.

De coloradokever (Leptinotarsa decemlineata) is een zogenoemde bladkever. De kever heeft een geel bol lichaam met zwarte strepen. Hij wordt ongeveer een centimeter groot.

Nachtschade
De coloradokever is een niet zo graag geziene gast in moestuinen omdat hij houdt van de blaadjes van planten uit de familie van de nachtschade. Zoals aardappelen dus. Ze kunnen de bladeren helemaal opeten, vooral de larven. Dit kan grote gevolgen hebben voor de aardappelen.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here