’t Verstasje

Lokaal en van het seizoen

0
331
Elke vrijdag halen we op de fiets ons verstasje op. Lekker lokaal en van het seizoen. (Foto Erik van Huizen)
Elke vrijdag halen we op de fiets ons verstasje op. Lekker lokaal en van het seizoen. (Foto Erik van Huizen)

ARCEN Trostomaten die wel 25 procent duurder zijn geworden en sperzieboontjes waarvan de prijs zo mogelijk nog meer is gestegen. Groenten worden steeds duurder. Vooral als ze gekweekt worden in een verwarmde kas of uit het buitenland komen. Maar het is nergens voor nodig om deze ‘dure’ groente te kopen. Eet van het seizoen en lokaal. Lekker duurzaam en goedkoop.

De prijzen stijgen en de inflatie is hoog. Ook groenten worden duurder. Want voor de tomaten moeten de telers de kassen stoken en de gasprijzen zijn hoog. Maar waarom tomaten eten in de winter? Lekker hoor, maar echt nergens voor nodig. Milieu Centraal riep de consument daarom zelfs op om in de winter helemaal geen tomaten van eigen bodem, dus uit verwarmde kassen, te kopen. Je kan beter eten wat de natuur ons nu geeft. En die dure sperzieboontjes? Die kwamen helemaal uit Senegal. Ik heb het even opgezocht. Voordat die boontjes op je bord liggen, hebben ze een kleine 5.000 kilometer gereisd.

People’s Farm
Groente uit verwarmde kassen of uit verre landen is echter nergens voor nodig. We hebben in Nederland namelijk genoeg groente van de koude grond. Zelf hebben we nog boerenkool, aardperen, rammenas en palmkool in de moestuin staan. Dit vullen we aan met ‘t Verstasje van People’s Farm. In haar ‘moestuin’ in het nabij gelegen Maasbree teelt People’s Farm ruim 60 verschillende soorten biologische groenten. In het verstasje zit voor tenminste vier dagen aan biologische groente. Deze week hadden we bijvoorbeeld spruitjes, savooiekool, schorseneren en aardpeer. Allemaal heerlijke groentes, uit de buurt en van het seizoen.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here