Te pas en te onpas

Nog veel te leren

0
315
Dit gerecht voor vegan kikkererwtenburgers van keukenmachinefabrikant Kitchenaid leek mij wel een keer lekker.
Dit gerecht voor vegan kikkererwtenburgers van keukenmachinefabrikant Kitchenaid leek mij wel een keer lekker.

Soms heb ik niet zo’n zin, of tijd, om een nieuwe gerecht te bedenken. Ik val dan vaak terug op gerechten uit kookboeken. Of ik surf naar een lekker recept. Maar soms gaat het mis. Dan blijkt vegan toch niet zo vegan te zijn.

Overigens lijkt het wel of de hele supermarkt vol met vegan producten ligt. Vegan eten is in opkomst zijn, maar je kan ook overdrijven. Sommige producten waren namelijk altijd al vegan. Maar nu krijgen ze extra aandacht. Met van die groene bordjes. Dan ben je goed bezig, lijkt het. Maar pas op, vegan producten zijn niet ook altijd gezond. Zo min mogelijk bewerkt voedsel eten blijft het beste advies om gezond te eten. Eet dus verse groente en fruit. Dat is altijd vegan. Hoeft geen aanmoedigingsbordje bij.

De burger bleek toch niet zo vegan te zijn als gedacht.
De burger bleek toch niet zo vegan te zijn als gedacht.

Kikkererwtenburgers
Overigens gaat het ook nog wel eens mis. Dan weet men kennelijk nog niet dat vegan betekent dat je helemaal geen dierlijke producten eet. Dus ook geen zuivel.

Bij keukenmachinefabrikant KitchenAid heb ze geen flauw benul. Ik kwam op hun website een recept tegen voor vegan kikkererwtenburgers. Niet zo bijzonder, maar ik was wel benieuwd hoe zij het maken. Je bent tenslotte nooit te oud om te leren. Ik nam de ingrediëntenlijst door. Natuurlijk waren daar de kikkererwten, maar ik zag verder naar beneden ook 50 gram Griekse yoghurt staan.
Ondanks alle aandacht voor vegan, valt er dus ook nog veel te leren.

Reactie KitchenAid: ‘Gelukkig betreft het een dipsaus en niet de bereiding. Dank u voor uw opmerkzaamheid.’

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here