Kijkgaatjes

0
685
De hagelslag van de Lidl en de zilvervliesrijst van Lassie zijn voorbeelden van verpakkingen met kijkgaatjes. (Foto www.ikeetgezond.nl)

ARCEN Ik zie steeds vaker kijkgaatjes in kartonnen verpakkingen. Het is natuurlijk altijd goed om precies te weten wat je koopt, maar het is lastig met het recyclen van de verpakking.

Er is de laatste tijd weer veel te doen over het apart inzamelen van afval, robots zouden dat in de afvalcentrale beter kunnen doen dan de mens, maar het apart inzamelen van papier en karton staat niet ter discussie. Ik doe het dan ook, bijna, altijd. De voetbalvereniging in onze dorp haalt het trouw één keer in de maand op. Onze papierbak is die dag niet alleen vol met kranten, reclamefolders krijgen we niet, maar ook liggen er veel kartonnen verpakkingen tussen. Wel zo fijn als ook dit niet bij het restafval belandt.

Inhoud
Maar met de trend van kijkgaatjes op de verpakkingen wordt het mij niet makkelijk gemaakt. Ik ga er vanuit dat de kijkgaatjes van plastic zijn gemaakt en dat dit dus niet bij het papier en karton mag, maar het is vaak veel werk om dit uit de verpakking te pulken. Ik doe dat weliswaar trouw, maar ik denk niet dat iedereen dezelfde moeite neemt.

Overigens vraag ik mij af waarom die kijkgaatjes in de verpakking zitten. Bij de aanschaf in de supermarkt waren ze mij niet opgevallen, dus waarschijnlijk zitten ze er om te kunnen zien hoeveel er nog in de verpakking zit. Tenminste, dat denk ik. Maar van mij hoeft het niet.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here