De mooie boom

‘Soms staan bomen gewoon in de weg’

0
150
Elke boom die gekapt wordt, is er voor mij een te veel. Maar misschien is het wel terecht en is de boom zo ziek dat hij geveld moet worden. Ik kan het moeilijk inschatten. (Foto Erik van Huizen)

ARCEN We hadden waarschijnlijk al tientallen keren langs deze boom gelopen, maar hij was mij nog nooit opgevallen. Het was een bijzondere boom helemaal bedekt met een soort zwammen, maar dit keer waren ze deel van de stam. Deze week zag ik de boom wel. De volgende keer dat ik langs de beek liep, bleek hij gekapt.

Ik hou van bomen. Ze geven zuurstof, zorgen voor koelte en beschutting en geven onderdak aan veel wat leeft in de natuur. Ze zijn voor mij, en ik hoop iedereen, onmisbaar in het leven. Desondanks zie ik dat er nog steeds veel bomen worden gekapt. Soms nodig, maar volgens mij ook vaak om ruimte te maken. Ze staan gewoon in de weg.

Ik ben slechts een leek op bomengebied en kan dus moeilijk inschatten wanneer een boom echt geveld moet worden. Ik kijk dan altijd maar naar de ‘binnenkant’. Ziet dat er nog goed uit, dan concludeer ik gemakshalve dat het niet nodig was om de boom neer te halen. De vraag is natuurlijk of dit zo is. Wie weet bijvoorbeeld wat deze boom mankeerde?

Reageren kan onderaan deze pagina

 

 

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here