Pickeltjes

Iedereen verdient zijn eigen passie, maar of je dat ook zo kunt zeggen voor dierentransporten naar het slachthuis, is voor mij de vraag. (Foto Erik van Huizen)

Varkens vermoorden hoort er bij

ARCEN ‘Niemand vindt het leuk dood te maken. Maar het hoort er wel bij. En als je het goed en netjes doet, ja.’ Aldus...
Dit gerecht voor vegan kikkererwtenburgers van keukenmachinefabrikant Kitchenaid leek mij wel een keer lekker.

Te pas en te onpas

Soms heb ik niet zo’n zin, of tijd, om een nieuwe gerecht te bedenken. Ik val dan vaak terug op gerechten uit kookboeken. Of...
Op de Sequoiafarm begrijpen ze het belang van beestjes. Hier hebben zelfs de mieren een eigen oversteekplaats. (Foto Erik van Huizen) 

Mierenoversteekplaats

In onze moestuin zorgen we zo goed mogelijk voor de beestjes. Het is niet alleen nuttig, maar ook nog eens leuk om te doen....
De boodschap van de Makro was duidelijk. De advertentie op Facebook kwam echter bij de verkeerde terecht. (Illustratie via Facebook)

Miskleun

Ik maak voor mijn website veel gebruik van Facebook. Ik wil toch zoveel mogelijk mensen laten weten wat ik gezond eten vind. Maar er...
Kalfjes worden in de melkveehouderij meestal gelijk na de geboorte weggehaald. (Foto via Pixabay)

Dingetje

Onlangs had ik een discussie op LinkedIn. Over het gebruik van zuivel in de natuurvoedingskeuken. Maar ook over het leed wat schuil gaat achter...
De urntjeswesp verzamelt leem om de urn mee te metselen. (Foto Erik van Huizen)

De vernuftige natuur

Bomen die onder de grond met elkaar samenwerken, planten die er alles aan doen om bezocht te worden door insecten, of juist niet, en...
De kenmerkende oranje kleur van grond waar onkruidverdelger glyfosaat is gebruikt. (Foto Erik van Huizen)

Onheilspellend en hoopvol

ARCEN Het zag er weer onheilspellend uit. En dan heb ik het niet over die mooie wolkenlucht, maar over het oranje stuk grond waar...
Ik weet niet wat er mis is met wat molshopen in het gras van een parkeerplaats. Laat de mol lekker zijn nuttige werk onder de grond doen.

Mollenstreken

ARCEN Ik heb mij in mijn column al vaker verbaasd over het handelen van de mens. En ik blijf mij daarover verbazen. Constant weer,...
Elke vrijdag halen we op de fiets ons verstasje op. Lekker lokaal en van het seizoen. (Foto Erik van Huizen)

’t Verstasje

ARCEN Trostomaten die wel 25 procent duurder zijn geworden en sperzieboontjes waarvan de prijs zo mogelijk nog meer is gestegen. Groenten worden steeds duurder....
Er is niets mis met een heerlijke cocktail. Maar het wordt een ander verhaal als dat een cocktail van pesticiden is. (Foto via Pixabay)

Cocktails

ARCEN Cocktails kunnen heerlijk zijn. Zelf vind ik een mojito heerlijk. Maar het wordt een ander verhaal als de cocktail bestaat uit verschillende soorten...