Boeken
Een pleidooi voor echt eten
Eet echt voedsel. Niet te veel. Vooral planten. Het is het eenvoudige korte antwoord op de vraag wat wij als mensen moeten eten om...
1 2 3 Vegetarisch
Als vegetariër is het soms toch nog moeilijk uit te leggen wat vegetarisch eten nu precies betekent, zeker aan kinderen. In het prentenboek '1...
No Milky Way
‘Bovendien is er geen enkele noodzaak om dierlijke producten te blijven gebruiken.’ Deze zin in het boek No Milky Way van Stijn De Kock...
Het miso kookboek
Ze wordt ook wel de miso-expert van Groot-Britannië genoemd, maar zelf ziet Bonnie Chung zich als een ‘gepassioneerde miso-enthousiasteling met diep respect voor de...
Workshops: Koken en leven met de seizoenen
Koken en leven met de seizoenen. Het is goed voor ons, maar ook voor de aarde. Carolien Hendrix en Erik van Huizen van de...
‘Glyfosaat is overal in het ecosysteem en menselijk lichaam aanwezig’
WAGENINGEN Het gebruik van glyfosaat is schadelijk voor ecosystemen, waaronder het waterleven en het bodemleven. Ook zijn er aanwijzingen dat het middel gevaarlijk kan...
Nederland vraagt Europa om snelle verbetering dierenwelzijn
BRUSSEL Nederland heeft de Europese Commissie opgeroepen niet langer te wachten met de herziening van de Europese wetgeving op het gebied van dierenwelzijn. Zo...
Smeersel van aardpeer
Dit smeerseltje van aardpeer uit de oven is echt heerlijk. Ik vond het een beetje naar sesampasta smaken, onze gast naar artisjok. Heet de...
Lasagne van de kok van Madonna
Mayumi Nishimura was de macrobiotische chef van Madonna. Ze reisde jaren met de popster mee en maakte tussen de optredens door de lekkerste macrobiotische...
Zoete groentendrank
Dit lekkere drankje is makkelijk te maken. Je snijdt groente fijn, kookt ze en laat ze afkoelen.
Wat je nodig hebt voor deze zoete groentendrank:
...
Workshops: Koken en leven met de seizoenen
Koken en leven met de seizoenen. Het is goed voor ons, maar ook voor de aarde. Carolien Hendrix en Erik van Huizen van de...
Nestkasten schoonmaken (moestuinblog #309)
Op de Hubertinahof hebben we verschillende nestkasten hangen. Ik heb ze deze week schoongemaakt. Het bleek soms een verrassing te zijn wat er allemaal...
Appelbloesem in oktober (moestuinblog #308)
Het is 10 oktober en voor Arcen is vandaag een temperatuur voorspeld van 23 graden. Deze hoge temperatuur voor de tijd van het jaar,...
Sappan
We merken het zelf in onze moestuin. Soms heb je zoveel fruit of groente dat je niet weet hoe je het op krijgt. Een...
Andijvie
Andijvie is een heel erg lekkere, iets bittere, groente. En andijvie is veelzijdig. Je kan andijvie rauw eten als een salade, maar eveneens koken...
Komkommer
Komkommers, we hebben ze elk jaar in onze moestuin staan. Veel mensen vinden het ‘slechts waterbommetjes', maar ze zijn erg gezond. Net als andere...