Tomaten eruit, winterpostelein erin (moestuinblog #268)

Nog veel kerstomaatjes

0
266
De laatste tomatenoogst bestond onder meer uit een vergiet vol met kerstomaatjes. (Foto Erik van Huizen)
De laatste tomatenoogst bestond onder meer uit een vergiet vol met kerstomaatjes. (Foto Erik van Huizen)

Het is nu midden oktober en nog steeds hadden we tomatenplanten in ons kasje staan. De planten werden wel steeds slechter. De blaadjes gingen hangen en de tomaten barstten open. Tijd om de tomatenplanten uit het kasje te halen.

We hebben deze zomer een goede tomatenoogst gehad. Dit in tegenstelling tot vorig jaar. Toen was het te nat. Met de allerlaatste tomaten die ik deze week heb geplukt, kreeg ik toch nog twee vergieten helemaal vol. Een vol met kerstomaatjes, hier heb ik een heerlijke tomaten-misosoep van gemaakt, de ander vol met verschillende grotere tomaten.

De vrijgekomen plek heb ik ingezaaid met winterpostelein. Als het goed is, kunnen we deze winter nog oogsten van deze vitamine C rijke groente. Ik had onlangs ook winterpostelein op het Hügelbed gezaaid, maar deze kan je pas in het voorjaar oogsten. Als het allemaal goed gaat…

Het kasje is vrijwel leeg. Er staat alleen nog een basilicum- en peterselieplantje. Ook heb ik winterpostelein gezaaid. (Foto Erik van Huizen)
Het kasje is vrijwel leeg. Er staat alleen nog een basilicum-, peterselie- en tijmplantje. Ook heb ik winterpostelein gezaaid. (Foto Erik van Huizen)

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here