Sprietjes winterpostelein (moestuinblog #265)

Wonderbaarlijk

0
211
De sprietjes winterpostelein op het Hügelbed zijn al goed te herkennen. (Foto Erik van Huizen)
De sprietjes winterpostelein op het Hügelbed zijn al goed te herkennen. (Foto Erik van Huizen)

Het is toch altijd weer wonderbaarlijk om te zien. Je stopt wat zaadjes in de grond en een paar dagen later komen de plantjes met hun kopjes al boven de grond uit. Of zoals in het geval van de winterpostelein, sprietjes.

Ik had de winterpostelein op de ‘oosthelling’ van het Hügelbed gezaaid. Mooi op een rijtje zodat ik nog weet waar ze staan. En inmiddels is er al een aardig rijtje met jonge postelein te bewonderen. Stiekem hoop ik dat we er al in de winter van kunnen genieten. Als je winterpostelein echter in september/oktober zaait, dan kan je er normaal gesproken pas in het voorjaar van eten. We zullen zien. En blijven hopen.

Veldsla
Bovenop het Hügelbed staan overigens al de eerste plantjes van de veldsla. Ik heb wel stokjes in de grond gestoken, want de duiven blijken de jonge plantjes ook heel erg lekker te vinden. Ook heb ik nog wat veldsla op de ‘westhelling’ van het Hügelbed gezaaid. Maar aan die kant van het Hügelbed is wat grond naar beneden gekomen. Erosie. Het is dus even afwachten wat dat voor een gevolgen heeft.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here