Niet meer vanaf de zijlijn (van pen tot pollepel #9)

De reis van journalist tot keukenhulp

0
38
De maatregelen betreffende het coronavirus blijven de horeca lastig vallen. (Foto via Pixabay)
De maatregelen betreffende het coronavirus blijven de horeca lastig vallen. (Foto via Pixabay)

Het is vreemd. Eerst stond ik vanaf de zijlijn te kijken naar de nieuw te nemen coronamaatregelen voor de horeca die het kabinet al verschillende keren afkondigde. De laatste keer stond ik er als hulp in de keuken voor mijn gevoel echter min of meer middenin. En het is een hard gelag nu de horeca opnieuw de deuren eerder moet sluiten.

De maatregelen waren net als de keren ervoor al weer uitgelekt. De horeca zou om zeven uur in de avond de deuren moeten sluiten. Er kwam een uurtje bij. Het werd uiteindelijk acht uur. Omdat in het restaurant waar ik werk ook wordt gekookt voor de hotelgasten, vroeg ik mij af wat de regels voor de hotels zouden worden. Ze kwamen niet aan bod in de persconferentie en waren op internet onvindbaar. Ook op de website van de Rijksoverheid werd eveneens niet over hotels gerept. Ik snap dat hotels onder de afkorting horeca (hotel/restaurant/café) vallen, maar meer duidelijkheid bijvoorbeeld over het al of niet mogen aanbieden van roomservice zou mooi zijn geweest. ‘Dat wordt weer roomservice’, appte de chef-kok gelukkig al snel. En ook op de website van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is nu te lezen dat roomservice mag, ook mogen de gasten eten afhalen. Kom dus kortom allemaal gezellig overnachten bij Maashof. Eten kan in het restaurant tot acht uur, genieten van de heerlijk gerechten op de kamer ook na die tijd.

 

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here