Nashi peertjes (moestuinblog #193)

Vorst doorstaan

0
35
De nashi peertjes ogen nu nog goed. Hopelijk kunnen we er dit jaar zelf ook van eten. (Foto Erik van Huizen)
De nashi peertjes ogen nu nog goed. Hopelijk kunnen we er dit jaar zelf ook van eten. (Foto Erik van Huizen)

We zitten inmiddels in een van de droogste lentes sinds de metingen, maar onze nashi peer staat er goed bij. Er zitten toch al weer verschillende kleine peertjes aan. De kweepeer is later. Daar zaten deze week de eerste bloemen pas in.

Het was nog even spannend voor de bloesem aan de perenbomen. Begin april hadden we in Arcen namelijk nog matige vorst in de nacht. De nachten daarna daalde het kwik ook nog eens regelmatig onder nul. Maar goed dat we de bomen hadden ingepakt. Bij een van de nashi peren ging dat goed, de andere had een klein beetje schade. De bloesem oogde van binnen zwart, een teken dat de vorst er toch nog bij heeft kunnen komen.

Het is nu afwachten of we dit jaar zelf van de peren kunnen genieten. De vogels vinden de peren namelijk ook erg lekker. En als er dan een stukje af is, zijn de insecten er als de kippen bij.

Tip Wist je overigens dat het drinken van het sap van de nashi peer de nare effecten van een kater helpen verminderen? Je moet het sap wel drinken voordat je alcohol nuttigt. Lees hier meer over.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here