Ik maak miso, zwarte rijst en kikkererwten (#8)

Van zwarte rijst en kikkererwten

0
133
De zwarte rijst heb ik beetgaar gekookt en gemengd met de koji starter. (Foto Erik van Huizen)

Na mijn miso’s van bruine basmarijst met bruine bonen en kamut met groene linzen, ben ik vandaag begonnen met een miso van zwarte rijst met zwarte kikkererwten. Ik ben heel erg benieuwd of dit een mooie diepzwarte miso gaat worden.

Allereerst ben ik begonnen met het koken van de rijst. Deze heb ik wel beetgaar, maar niet te gaar gekookt. Vervolgens heb ik deze laten afkoelen. Daarna heb ik 500 gram zwarte rijst gemengd met een theelepel koji starter. Deze zet ik nu 48 uur lang in een koelbox met een pan met heet water. Ik ben benieuwd of deze rijst net zo lekker appelig gaat ruiken als de bruine basmatirijst.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here