Ik maak miso, kamut en groene linzen (#6)

Van kamut en groene linzen

0
683
De koji-kin van kamut begint na al 12 uur al weer een beetje appelig te ruiken. (Foto Erik van Huizen)

Het lijkt goed te gaan met mijn koji-kin in de koelbox. Na 24 uur begint het al een beetje te ruiken naar de koji-kin die ik eerder maakte, een beetje zoetig. Morgen weten we meer.

Een groot voordeel van het werken met de koelbox in vergelijking met de voedseldroger is dat ik lang niet zo veel bezig ben met het vochtig houden van de theedoek. In de voedseldroger moest ik toch regelmatig de theedoek met een plantenspuit vochtig maken, met de koelbox hoef ik alleen na 12 uur even een nieuw bakje met kokend water te plaatsen. Dat komt de nachtrust wel ten goede.

Dit keer heb ik de koji-kin van kamut gemaakt. Morgen komen daar de groene linzen en het zout bij. Dan kan het miso maken echt beginnen.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here