Home made miso is klaar (#10)

Van bruine bonen en basmatirijst

0
17409
Home made miso is klaar (#8)
Ik heb de miso nog even in de keukenmachine wat fijner gemaald. (Foto Erik van Huizen)

Mijn eerste home made miso van bruine basmatirijst en bruine bonen is inmiddels klaar. Ik heb hem geproefd en hij smaakt echt heerlijk.

De bruine bonen en de bruine basmatirijst heb ik ongeveer vier maanden in de pot laten staan. De pot had ik omwikkeld met een handdoek en in een kastje gezet naast de verwarming. Dat zou voldoende moeten zijn om de rijst en de bonen te laten veranderen in een miso.

De rijst en de bonen had ik al een beetje door elkaar gestampt, maar uiteindelijk bleek dit toch niet voldoende te zijn. De miso was nog te grof, dus deze heb ik in de keukenmachine nog even fijner gemaald. Omdat deze miso dus ‘maar’ ruim vier maanden in de pot heeft gezeten, heeft de miso wel een veel lichtere smaak dan bijvoorbeeld een mugi miso van gerst en sojabonen.

Ik heb nu nog een miso staan van kamut en groene linzen en zwarte rijst en kikkererwten. Die ga ik over een aantal weken proeven.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here